Jahody v jogurtu (sušené mrazem) 300G
Související produkty
Detailní popis produktu
Nutriční hodnoty/100g
Energetická hodnota (Kcal) | 517 | ||
Energetická hodnota (Kj) | 2167 | ||
Tuky (g) | 26 | z toho nasycené mastné kyseliny (g) | 16 |
Sacharidy (g) | 61 | z toho cukry (g) | 60 |
Vláknina (g) | 1 | Bílkoviny (g) | 4 |
Sůl (g) | 0 | Hustota g/cm3 | 0.77 |
Popis
Lyofilizace neboli sušení mrazem je jedním ze způsobů sušení. Ovoce je sušeno hlubokým mražením za velmi nízkého tlaku. Sušené ovoce si v maximální míře zachová svou původní texturu a aroma, a také všechny minerály a vitamíny, které jsou v daném ovoci obsaženy. Takto vysušené ovoce je oproti běžnému sušení 100% přírodní a bez přidaného cukru, zachovává si chuť, barvu a strukturu. Lyofilizace eliminuje většinu mikrobiálních nečistot a zajišťuje dlouhou trvanlivost produktu.
Jahody obsahují velké množství vitamínu C a organických kyselin. Z minerálních látek je v jahodě zastoupen převážně draslík, zinek, hořčík, síra a vápník.
Vlastnosti:
- Obsahují antioxidační látky
- Mají ochranný účinek na nervové buňky
- Jedná se o rostlinné antibiotikum - podporují vylučování kyseliny močové, doporučují se proto při dně a revmatu
- Pomáhají předcházet arterioskleróze a brzdí její další postup
- Řadí se mezi ovoce s nejnižším obsahem kalorií – jsou tedy vhodnou stravou při různých dietách včetně těch redukčních a očistných
- Snižují syntézu cholesterolu v játrech
Doplňkové parametry
Kategorie: | Plody v polevě |
---|---|
Hmotnost: | 0.3 kg |
Vlastnosti: | Bez lepku, Bez SO2 |
Složení: | cukr, kakaové máslo, sušené polotučné MLÉKO, sušená SYROVÁTKA, SÓJOVÝ lecitin, přírodní vanilkové aroma, jahoda, jogurt aroma, JOGURTOVÝ prášek, arabská guma, šelak, cukr, glukózový sirup, palmový olej |
Nutriční hodnoty/100g: | Kcal: 517, KJ: 2167, Tuky: 26,7, z toho nasycené mastné kyseliny: 16,8, Sacharidy: 61,3, z toho cukry: 60,6, Vláknina: 1, Bílkoviny: 4,9, Sůl: 0,34 |
Země původu: | Holandsko |