Ořešáky
Zbývají ti po pečení cukroví bílky a nevíš, co si s nimi počít? Zkus rychlý recept na luxusní cukroví
s minimem surovin – ořešáky!
Na 20 kousků budeš potřebovat:
2 vejce (resp. 2 bílky)
50 g cukru
špetku soli
Jak na to?
- Rozemel vlašáky úplně najemno.
- Rozděl si žloutky a bílky. Žloutky můžeš použít do jiného receptu nebo si je připrav k snídani!
- Bílky vyšlehej se špetkou soli do tuhého sněhu.
- Při šlehání přidávej po částech cukr.
- Jemně vmíchej vlašské ořechy.
- Pomocí lžíce tvaruj na plech vystlaný pečícím papírem malé „bobánky“.
- Peč (resp. suš) při teplotě 100 °C zhruba 30 minut a následně nech ještě v troubě vychladnout.
Skladuj je v uzavřené nádobě a spotřebuj do týdne. Tak dlouho ti ale určitě nevydrží!
KŘUPEJ A BAV SE!
Veselá Veverka