Ořešáky

Zbývají ti po pečení cukroví bílky a nevíš, co si s nimi počít? Zkus rychlý recept na luxusní cukroví
s minimem surovin – ořešáky!

 

Na 20 kousků budeš potřebovat:

2 vejce (resp. 2 bílky)

150 g vlašských ořechů

50 g cukru

špetku soli

WEB blog - 1 (2)

 

Jak na to?

  1. Rozemel vlašáky úplně najemno.

  2. Rozděl si žloutky a bílky. Žloutky můžeš použít do jiného receptu nebo si je připrav k snídani!

  3. Bílky vyšlehej se špetkou soli do tuhého sněhu.
     
  4. Při šlehání přidávej po částech cukr.
     
  5. Jemně vmíchej vlašské ořechy. 

  6. Pomocí lžíce tvaruj na plech vystlaný pečícím papírem malé „bobánky“.

  7. Peč (resp. suš) při teplotě 100 °C zhruba 30 minut a následně nech ještě v troubě vychladnout.

 

Skladuj je v uzavřené nádobě a spotřebuj do týdne. Tak dlouho ti ale určitě nevydrží!

KŘUPEJ A BAV SE!
Veselá Veverka

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení