Losos s pekanovou krustou


Nejen díky snadné přípravě se dostal losos mezi nejoblíbenější ryby, se kterými se můžeš na talíři setkat. Jemná chuť, minimum kostí a zdraví prospěšné omega-3 mastné kyseliny s dlouhým řetězcem – EPA, DHA, DPA. Ty jsou důležitou složkou protizánětlivých procesů v těle (což se před zimou hodí!). Skvěle si pochutnáš na výborné rybě a ještě uděláš něco pro své zdraví. Co víc si přát? Tak si rozpal troubu a jdeme na to!


Budeš potřebovat:

Čerstvého lososa 200 g

15 ks pekanových ořechů

Dijonskou hořčici

2 PL medu

Čerstvou petržel

Citron

Sůl 

Pepř

 Postup:

  1. Nejdříve si smíchej med se lžičkou dijonské hořčice, dochuť solí a pepřem.
  2. Následně rozmixuj petržel spolu s pekanovými ořechy v mixéru najemno.
  3. Lososa potři medovo-hořčičnou směsí a poté posypej oříškovou krustou.
  4. Dej péct pod gril na 180 °C na zhruba 20 minut.
  5. Podávej s přílohou dle výběru. Výborně se k lososovi hodí čerstvý salát nebo pečené brambory s rozmarýnem.

Porce je určena pro 2 osoby, pokud ti losos zbyde, nezapomeň ho dát do lednice a spotřebovat do 2 dní.

blog_fotky_shoptet_rozmer (1)

DOBROU CHUŤ ti přeje Veselá Veverka!

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz