Losos s pekanovou krustou
Nejen díky snadné přípravě se dostal losos mezi nejoblíbenější ryby, se kterými se můžeš na talíři setkat. Jemná chuť, minimum kostí a zdraví prospěšné omega-3 mastné kyseliny s dlouhým řetězcem – EPA, DHA, DPA. Ty jsou důležitou složkou protizánětlivých procesů v těle (což se před zimou hodí!). Skvěle si pochutnáš na výborné rybě a ještě uděláš něco pro své zdraví. Co víc si přát? Tak si rozpal troubu a jdeme na to!
Budeš potřebovat:
Čerstvého lososa 200 g
15 ks pekanových ořechů
Dijonskou hořčici
2 PL medu
Čerstvou petržel
Citron
Postup:
- Nejdříve si smíchej med se lžičkou dijonské hořčice, dochuť solí a pepřem.
- Následně rozmixuj petržel spolu s pekanovými ořechy v mixéru najemno.
- Lososa potři medovo-hořčičnou směsí a poté posypej oříškovou krustou.
- Dej péct pod gril na 180 °C na zhruba 20 minut.
- Podávej s přílohou dle výběru. Výborně se k lososovi hodí čerstvý salát nebo pečené brambory s rozmarýnem.
Porce je určena pro 2 osoby, pokud ti losos zbyde, nezapomeň ho dát do lednice a spotřebovat do 2 dní.
KŘUPEJ A BAV SE!
Veselá Veverka