Losos s pekanovou krustou


Nejen díky snadné přípravě se dostal losos mezi nejoblíbenější ryby, se kterými se můžeš na talíři setkat. Jemná chuť, minimum kostí a zdraví prospěšné omega-3 mastné kyseliny s dlouhým řetězcem – EPA, DHA, DPA. Ty jsou důležitou složkou protizánětlivých procesů v těle (což se před zimou hodí!). Skvěle si pochutnáš na výborné rybě a ještě uděláš něco pro své zdraví. Co víc si přát? Tak si rozpal troubu a jdeme na to!


Budeš potřebovat:

Čerstvého lososa 200 g

15 ks pekanových ořechů

Dijonskou hořčici

2 PL medu

Čerstvou petržel

Citron

Sůl 

Pepř

 Postup:

  1. Nejdříve si smíchej med se lžičkou dijonské hořčice, dochuť solí a pepřem.
  2. Následně rozmixuj petržel spolu s pekanovými ořechy v mixéru najemno.
  3. Lososa potři medovo-hořčičnou směsí a poté posypej oříškovou krustou.
  4. Dej péct pod gril na 180 °C na zhruba 20 minut.
  5. Podávej s přílohou dle výběru. Výborně se k lososovi hodí čerstvý salát nebo pečené brambory s rozmarýnem.

Porce je určena pro 2 osoby, pokud ti losos zbyde, nezapomeň ho dát do lednice a spotřebovat do 2 dní.

blog_fotky_shoptet_rozmer (1)

KŘUPEJ A BAV SE!
Veselá Veverka

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení