OVESNÁ KAŠE S LYOFILIZOVANÝM OVOCEM A PEKANOVÝMI OŘECHY
Co si představíte, když se řekne snídaně? Nám se rozhodně vybaví teplá ovesná kaše, která nás svou vůní probudí a nastartuje na celý den. Samozřejmě si můžete koupit instantní kaši v sáčku, ale není nad ten pocit si připravit vlastní. Domácí ovesná kaše Vás zasytí a navíc je bez veškerých aromat a sladidel, které se přidávají právě do instantních kaší. A jak si připravit naší ovesnou kaši s lyofilizovaným ovocem a pekanovými ořechy? Čtěte dál, nebude Vás to stát moc času (vaření ani čtení). :-)
Na 2 porce budete potřebovat:
120g ovesných vloček
300 ml ovesného nápoje
2 – 3 lžíce medu nebo dle chuti
Na ozdobu:
Čerstvé ovoce
Postup:
- Ovesné vločky povaříme v ovesném nápoji za stálého míchání do změknutí.
- Změklé vločky rozdělíme do 2 misek, osladíme medem či jiným sladidlem a ozdobíme lyofilizovaným ovocem, pekanovými ořechy a ovocem dle chuti.
Tip Veselé Veverky:
Med můžete vyměnit za ořechový krém, který vaše chuťové buňky jistě ocení. Zejména ty hříšné :-)
Za recept děkujeme Lucce.
Dobrou chuť Vám přejí holky z LuTe!