JABLEČNÉ LÍVANCE
Jaro je stále v nedohlednu, tak je potřeba si tyto studené dny alespoň trošku osladit. A lívance jsou skvělým nápadem! Potěší totiž nejen děti, ale i dospělé. Ty moje jsou navíc zdravé, a proto se skvěle hodí, jak na snídani, tak na svačinu či oběd.
Na jablečné lívance budeš potřebovat
140 g ovesných vloček
100 ml mléka
2 vejce
2 jablka
2 lžíce sladidla (lze vynechat)
Na ozdobu
Jablečné kostky
Postup:
- Jablka si oloupej a nakrájej.
- Ovesné vločky rozemel v robotu a přidej mléko a nakrájená jablka.
- Rozklepni vejce vejce a přidej také sladidlo.
- Vše důkladně promíchej.
- Na nepřilnavé pánvi si rozehřej ghí (přepuštěné máslo) a usmaž si malé lívanečky dozlatova z obou stran.
TIP Veselé Veverky: Lívance ozdob kousky sušených jablek a pekanovými ořechy.
Dobrou chuť!
A mě by zajímalo, jestli máš svůj oblíbený recept na lívance? Pošli mi ho!
Za recept děkujeme Lucce a články pro vás s láskou připravují Lucka a Terka z LuTe.