Švestkový koláč s ořechovou drobenkou

Moje srdce veverčí bije pro pekanové ořechy! Aby ne, jsou totiž výbornou prevencí cévních onemocnění a to je jen jeden z mnoha jejich zdravotních benefitů. No a švestičky ze zahrádky jsou v Česku to nejtradičnější ovoce. Konzumujeme jej tady snad na všechny způsoby a máme o ní dokonce i divadelní hru. Tak než si ji pustíš, upeč si ke sledování tenhle lahodný švestkový koláč s drobenkou z pekanových ořechů!

Připrav si:

150 g polohrubé mouky
 
80 g cukru (nebo více, záleží na preferenci)
 
1 lžíci kypřícího prášku do pečiva
 
4 vejce
 
1 kg švestek
 
Pekanové ořechy – rozdrcené 
 
fotka_ingredience
 

Jak na to?

1. Švestky si rozpul a vypeckuj.
 
2. Odděl si bílky od žloutků.
 
3. Bílky vyšlehej spolu se špetkou soli do tuhého sněhu.
 
4. Žloutky utři spolu s cukrem do jemné pěny.
 
5. Mouku prosij do mísy společně s kypřícím práškem a smíchej s malou skleničkou vody.
 
6. Přidej pěnu ze žloutků, zamíchej a nakonec opatrně vmíchej i sníh z bílků.
 
7. Směs nalij do vymaštěné pečící formy, ozdob švestkami a posyp rozdrcenými pekanovými ořechy.
 
8. Peč na 180 °C 30–35 minut.
 
 
blog_fotky_shoptet_rozmer (2) 

Dobrou chuť ti přeje tvoje Veselá Veverka!
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz