Švestkový koláč s ořechovou drobenkou

Moje srdce veverčí bije pro pekanové ořechy! Aby ne, jsou totiž výbornou prevencí cévních onemocnění a to je jen jeden z mnoha jejich zdravotních benefitů. No a švestičky ze zahrádky jsou v Česku to nejtradičnější ovoce. Konzumujeme jej tady snad na všechny způsoby a máme o ní dokonce i divadelní hru. Tak než si ji pustíš, upeč si ke sledování tenhle lahodný švestkový koláč s drobenkou z pekanových ořechů!

Připrav si:

150 g polohrubé mouky
 
80 g cukru (nebo více, záleží na preferenci)
 
1 lžíci kypřícího prášku do pečiva
 
4 vejce
 
1 kg švestek
 
Pekanové ořechy – rozdrcené 
 
fotka_ingredience
 

Jak na to?

1. Švestky si rozpul a vypeckuj.
 
2. Odděl si bílky od žloutků.
 
3. Bílky vyšlehej spolu se špetkou soli do tuhého sněhu.
 
4. Žloutky utři spolu s cukrem do jemné pěny.
 
5. Mouku prosij do mísy společně s kypřícím práškem a smíchej s malou skleničkou vody.
 
6. Přidej pěnu ze žloutků, zamíchej a nakonec opatrně vmíchej i sníh z bílků.
 
7. Směs nalij do vymaštěné pečící formy, ozdob švestkami a posyp rozdrcenými pekanovými ořechy.
 
8. Peč na 180 °C 30–35 minut.
 
 
blog_fotky_shoptet_rozmer (2) 

KŘUPEJ A BAV SE!
Veselá Veverka
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení