KEŠU SÝR
Určitě to taky znáš – nečekaná návštěva na obzoru. Babička, rodiče, kamarádi, kdokoliv zavolá, že se zítra staví. A ty nevíš, co dřív! Úklid, co uvařit, lednice zeje prázdnotou a pochopitelně čas na nákup není. Pokud máš doma vždycky zásobu kešu, překvap návštěvu domácím VEGAN s*rem.
Budeš potřebovat:
- 100 g kešu oříšků
- 70 ml vody
- šťávu z půlky citronu
- 1 stroužek česneku
- 20 g lahůdkového droždí
- sůl
- pepř
- 2 g agaru
Postup:
1. Kešu oříšky namoč alespoň na 3 hodiny do vody.
2. Vodu slij a oříšky rozmixuj s citronovou šťávou, česnekem, droždím a 70 ml vody.
3. Dochuť solí a pepřem.
4. Rozmíchej agar v 75 ml horké vody, přiveď k varu, chvíli povař a smíchej s kešu směsí.
5. Nalij do jakékoliv formičky a nech ztuhnout minimálně 2 hodiny v lednici.
Tip Veselé Veverky: Sýr můžeš ochutit různými bylinkami – pažitkou, koriandrem, sušenými rajčaty, olivami nebo najemno nakrájenými kapary!