BANÁNOVÉ MUFFINY S ARAŠÍDOVÝM MÁSLEM
Muffiny si většina z nás spojuje s Amerikou, ale mnohé určitě překvapí, že pochází z Walesu již z 11. – 12. století. Služebnictvo si je začalo připravovat doslova z toho, co dům dal. Jejich vůně však přilákala i vyšší vrstvy, a tak se muffiny staly brzy oblíbenými. Začaly se podávat k tradičnímu čaji.
V Americe se staly slavnými až později, teprve počátkem 19. století, kdy je začal připravovat Brit Samuel B. Thomas dle receptu své matky.
Dnes existuje nespočet různých chuťových variant, sladké nebo slané. My jsme si pro vás připravili recept na banánové muffiny s burákovým máslem.
Na 8 muffinů budete potřebovat:
30 g arašídového másla od Veverky
2 vejce
70 ml mléka (můžete nahradit naším ovesným mlékem)
1 banán
2 lžíce medu
1 lžička prášku do pečiva
Postup:
1. Zapneme si troubu na 180°C.
2. Banán rozmixujeme spolu s mlékem, arašídovým máslem, medem a vejcem.
3. Mouku prosejeme spolu s práškem do pečiva a smícháme s rozmixovanou směsí.
4. Plech na muffiny si vyplníme košíčky a plníme je do 2/3. Dáme péct do trouby na zhruba 20 minut. Nakonec můžeme ozdobit arašídovým máslem a nesolenými arašídy.
Budeme rádi, když nám dáte vědět, jak vám recept chutnal!
Dobrou chuť & krásný Den matek vám přejí holky z LuTe.