Domácí granola s pekanovými ořechy
Nový rok, nové cíle, nová přání, nové recepty! Se začátkem ledna si hodně lidí stanoví různá předsevzetí. Začít se změnou můžeš kdykoliv, ať už je leden a nebo čtvrtek. Důležité je jít do toho s chutí a odhodláním. Sílu na dosažení všech cílů ti dá tahle lahodná domácí granola!
200 g ovesných vloček
50 g pekanových ořechů
50 g vlašských ořechů
100 g sušených borůvek
2 PL kokosového oleje (O olejích mám na svém blogu super článek – už ho máš přečtený?)
Med dle chuti – doporučuji 2 PL, ale kdo má rád sladší chuť, přidá více
- Kokosový olej a med rozehřej, aby zkapalněly – lépe se ti s nimi bude pracovat.
- Pekanové a vlašské ořechy smíchej s ovesnými vločkami a směsí kokosového oleje a medu.
- Roztop troubu na 160 °C a směs rozprostři na plech vyložený pečícím papírem.
- Peč zhruba 20 minut. Po 10 minutách granolu na plechu promíchej, aby se propekla z obou stran.
- Skladuj v uzavíratelné nádobě a spotřebuj do 14 dní. Nejlépe chutná s jogurtem a čerstvým ovocem!
TIP Veselé Veverky: Jestli cvičíš, můžeš si granolu vychutnat s lahodným proteinem Veselé Veverky!
Křupej a bav se!
Veselá Veverka