Při objednávce nad 2000,- Kč máš dopravu zdarmaaaa! (platí jen pro GLS)

ŠUBYDUBY AMERIKA

Ve Veselé Veverce jsme si pro vás připravili americký týden, ve kterém se můžete těšit na různé sladkoslané kombinace. A my pro vás máme recept na tradiční americké sušenky, cookies. Kulaté sušenky s kousky čokolády jsou asi nejznámější americkou sladkostí. Pečou se zde k příležitosti přivítání nových sousedů, dětem do školy či jako zákusek v kavárnách. Jsou tak oblíbené, že si vysloužily i svůj vlastní den v kalendáři, a to 4. prosince.  

20210402222435__E3A6734

Návrh bez názvu 20210402183626__E3A6698

Recept na americké cookies

Na zhruba 20 cookies budete potřebovat

190 gramů špaldové mouky

1/2 čajové lžičky jedlé sody

1/2 čajové lžičky soli

114 gramů másla pokojové teploty

174 gramů třtinového cukru

1 čajová lžička vanilky

1 vejce pokojové teploty

170 gramů oříšků – kešu oříšky, vlašské ořechy, pekanové ořechy

20210402221544__E3A6709

Náš TIP: Připravte si všechny suroviny z lednice nejméně 30 minut před tím, než se pustíte do pečení. Tím, že snížíte rozdíl mezi teplotami různých surovin, zvýšíte pravděpodobnost, že vaše cookies budou přesně takové, jaké mají být. Uvnitř krásně vláčné a na povrchu křupavé.

Postup

 

  1. Troubu si předehřejte na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem.
  2. Do mísy přidejte prosetou mouku, sodu a sůl.
  3. Máslo pokojové teploty utřete s cukrem a přidejte vanilku a vejce.
  4. Postupně zašlehejte suchou směs (mouku se sodou a solí). Můžete k tomu využít elektrický robot, ale vařečkou či prsty to také lehce zvládnete. Nakonec jemně vmícháte ořechy.
  5. Těsto pomocí lžíce či naběračky na zmrzlinu rozdělte na cca 20 podobně velkých kuliček a dejte na plech vyložený pečicím papírem trošku dál od sebe.
  6. Plech s kuličkami vložte do trouby a pečte 12-15 minut.
  7. Cookies nechte vychladnout na mřížce a teprve potom je sundávejte, jsou velmi křehké.
  8. I když jsou sušenky nejchutnější čerstvě upečené, můžete je uložit do vzduchotěsné nádoby po dobu až 5 dnů.

Náš TIP na závěr: Pokud máte dostatek času, zabalte těsto do igelitu a nechte jej v chladu odpočinout po 24 hodin. Díky tomu budou sušenky chutnější a vláčnější.

Články pro vás s láskou připravují Lucka a Terka z LuTe.

 

20210402222442__E3A6735

20210402222332__E3A6725

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz