FLAMBOVANÝ ANANAS
Sezóna zahradních párty je v plném proudu a my jsme si pro Vás připravily recept, který je pro letní párty jako dělaný. Ananas je šťavnatý a je dobrým zdrojem vitamínu C, betakarotenu
a vitamínu B1. Ananas je také významným antioxidantem a působí protizánětlivě. Prostě samá pozitiva. Tak neváhejte a vyzkoušejte náš recept.
Na flambovaný ananas budete potřebovat:
Ananas
Ananasový džus
Třtinový cukr
Rum
Postup:
Na rozpálenou pánev s kokosovým olejem si dáme ananas (kokosový olej dodá ananasu ten
správný letní nádech). Druhou pánev rozpálíme a dáme na ni 0,04l ananasového džusu. K džusu pak přidáme 3 vrchovaté polévkové lžíce třtinového cukru. Po tom, co se cukr rozpustí a začne houstnout, přidáme ananas z první pánvičky a 0,02l rumu. Zapálíme a necháme odpařit a zhoustnout. Po vychladnutí ananas naservírujeme a posypeme oříšky a kokosem.
Tak dobrou chuť a nepřehánějte to s tím rumem, nejen na ananasu :-)
Recepty pro Vás připravují holky z LuTe