FLAMBOVANÝ ANANAS

Sezóna zahradních párty je v plném proudu a my jsme si pro Vás připravily recept, který je pro letní párty jako dělaný. Ananas je šťavnatý a je dobrým zdrojem vitamínu C, betakarotenu
a vitamínu B1. Ananas je také významným antioxidantem a působí protizánětlivě. Prostě samá pozitiva. Tak neváhejte a vyzkoušejte náš recept.

 

 

Na flambovaný ananas budete potřebovat:

Ananas

Kokosový olej

Ananasový džus

Třtinový cukr

Rum

Oříšky

Kokosové chipsy

 

Postup:

Na rozpálenou pánev s kokosovým olejem si dáme ananas (kokosový olej dodá ananasu ten
správný letní nádech). Druhou pánev rozpálíme a dáme na ni 0,04l ananasového džusu. K džusu pak přidáme 3 vrchovaté polévkové lžíce třtinového cukru. Po tom, co se cukr rozpustí a začne houstnout, přidáme ananas z první pánvičky a 0,02l rumu. Zapálíme a necháme odpařit a zhoustnout. Po vychladnutí ananas naservírujeme a posypeme oříšky a kokosem.

 

Tak dobrou chuť a nepřehánějte to s tím rumem, nejen na ananasu :-)

 

Recepty pro Vás připravují holky z LuTe 

 
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz