RAJČATOVÁ POLÉVKA NA ZAHŘÁTÍ

Podzim se již blíží mílovými kroky, plískanice a chladné večery jsou tu coby dup a je potřeba se něčím pořádným zahřát! A čím jiným než skvělou polévkou? Vyměňte rajčata do salátu za rajčata do polévky a připravte si s námi výbornou a jemnou rajčatovou polévku, která vás nejen zahřeje, ale také potěší mlsné jazýčky všech členů domácnosti, i těch nejmenších!

Náročnost: Malá

Počet porcí: 4

Na polévku budete potřebovat:

800 g rajčat

Lněný olej

Česnek

Cibule

Zeleninový vývar

Piniové oříšky

Sušená bazalka

Sůl

Pepř

 

Postup:

  1.     800g rajčat rozkrojíme a pokapeme lněným olejem. Osolíme, opepříme a dáme na plech spolu s nakrájenou cibulí a 3 oloupanými stroužky česneku. Posypeme sušenou bazalkou.
  2.     Pečeme do změknutí rajčat na 180°C (cca 30 minut).
  3.     Po změknutí přendáme všechny upečené ingredience do mixéru a rozmixujeme dohladka.
  4.     Rozmixovanou zeleninu přepasírujeme do hrnce a přidáme půl litru zeleninového vývaru. Přivedeme k varu.
  5.     Dochutíme bylinkami dle chuti, piniovými oříšky a servírujeme.

 

Polévku doporučujeme skladovat v lednici a sníst maximálně do 3 dnů.

Dobrou chuť vám za Veselou Veverku přejí holky z LuTe

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz