RAJČATOVÁ POLÉVKA NA ZAHŘÁTÍ
Podzim se již blíží mílovými kroky, plískanice a chladné večery jsou tu coby dup a je potřeba se něčím pořádným zahřát! A čím jiným než skvělou polévkou? Vyměňte rajčata do salátu za rajčata do polévky a připravte si s námi výbornou a jemnou rajčatovou polévku, která vás nejen zahřeje, ale také potěší mlsné jazýčky všech členů domácnosti, i těch nejmenších!
Náročnost: Malá
Počet porcí: 4
Na polévku budete potřebovat:
800 g rajčat
Česnek
Cibule
Zeleninový vývar
Postup:
- 800g rajčat rozkrojíme a pokapeme lněným olejem. Osolíme, opepříme a dáme na plech spolu s nakrájenou cibulí a 3 oloupanými stroužky česneku. Posypeme sušenou bazalkou.
- Pečeme do změknutí rajčat na 180°C (cca 30 minut).
- Po změknutí přendáme všechny upečené ingredience do mixéru a rozmixujeme dohladka.
- Rozmixovanou zeleninu přepasírujeme do hrnce a přidáme půl litru zeleninového vývaru. Přivedeme k varu.
- Dochutíme bylinkami dle chuti, piniovými oříšky a servírujeme.
Polévku doporučujeme skladovat v lednici a sníst maximálně do 3 dnů.
Dobrou chuť vám za Veselou Veverku přejí holky z LuTe