SMAŽENÁ RÝŽE - NASI GORENG
Dnes jsme si pro vás připravily recept na Nasi goreng. A co ze ta tímto tajuplným exotickým názvem skrývá? Nasi goreng je indická specialita, která je velmi jednoduchá. V Indonésii ji považují za národní pokrm, a proto se s ní můžete setkat jak u snídaně, tak u oběda či večeře. Je to prostě ideální celodenní jídlo. Nasi goreng je smažená rýže s hromadou zeleniny, vajíčkem a pro milovníky pálivého jídla jej lze doplnit notnou dávkou chilli.
Suroviny:
cibule a česnek
vejce
krevety
sezónní zelenina: hráškové lusky, cuketa, mrkev, paprika
koriandr
jarní cibulka
chilli dle chuti
limetka
citronová tráva
třtinový cukr nebo melasa
sojová omáčka
rýžový ocet
Postup:
- Uvaříme si jasmínovou rýži podle návodu
- Orestujeme cibuli s česnekem a citronovou trávu na kokosovém oleji a přidáme zeleninu, kterou jsme si již před tím nakrájeli. Spolu restujeme pár minut
- Přidáme krevety (my jsme použily ty předvařené)
- Dochutíme třtinou (melasou), sójovou omáčkou a dle chuti solí, chilli, rýžovým octem a pepřem
- Přimícháme uvařenou jasmínovou rýži
- Mezitím si připravíme na druhé pánvi volské oko
- Servírujeme posypané arašídy, jarní cibulkou a koriandrem
Náš tip:
Pokud Vám zbyla rýže z předchozího dne, určitě ji nevyhazujte. Právě rýže z předchozího dne je na Nasi goreng nejlepší.
Připadá Vám to jako recept alá co dům dal? Máte pravdu, takto opravdu Nasi goreng vznikla a dodnes si tento pokrm získává davy příznivců. Ne nadarmo se říká, že v jednoduchosti je krása.
Recepty pro Vás připravují holky z LuTe