SMAŽENÁ RÝŽE - NASI GORENG

Dnes jsme si pro vás připravily recept na Nasi goreng. A co ze ta tímto tajuplným exotickým názvem skrývá? Nasi goreng je indická specialita, která je velmi jednoduchá. V Indonésii ji považují za národní pokrm, a proto se s ní můžete setkat jak u snídaně, tak u oběda či večeře. Je to prostě ideální celodenní jídlo. Nasi goreng je smažená rýže s hromadou zeleniny, vajíčkem a pro milovníky pálivého jídla jej lze doplnit notnou dávkou chilli. 

Suroviny:

jasmínová (Basmati) rýže

cibule a česnek

vejce

krevety

sezónní zelenina: hráškové lusky, cuketa, mrkev, paprika     

arašídy

koriandr

jarní cibulka

chilli dle chuti 

limetka

citronová tráva 

třtinový cukr nebo melasa

kokosový olej 

himalájská sůl a pepř 

sojová omáčka

rýžový ocet

Postup: 

  1. Uvaříme si jasmínovou rýži podle návodu 
  2. Orestujeme cibuli s česnekem a citronovou trávu na kokosovém oleji a přidáme zeleninu, kterou jsme si již před tím nakrájeli. Spolu restujeme pár minut
  3. Přidáme krevety (my jsme použily ty předvařené) 
  4. Dochutíme třtinou (melasou), sójovou omáčkou a dle chuti solí, chilli, rýžovým octem a pepřem 
  5. Přimícháme uvařenou jasmínovou rýži
  6. Mezitím si připravíme na druhé pánvi volské oko 
  7. Servírujeme posypané arašídy, jarní cibulkou a koriandrem 

Náš tip:

Pokud Vám zbyla rýže z předchozího dne, určitě ji nevyhazujte. Právě rýže z předchozího dne je na Nasi goreng nejlepší.

Připadá Vám to jako recept alá co dům dal? Máte pravdu, takto opravdu Nasi goreng vznikla a dodnes si tento pokrm získává davy příznivců. Ne nadarmo se říká, že v jednoduchosti je krása.

Recepty pro Vás připravují holky z LuTe

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení