Při objednávce nad 2000,- Kč máš dopravu zdarmaaaa! (platí jen pro GLS)

ČOČKOVÁ PIZZA

Patříte mezi milovníky pizzy? Na našem eshopu jste si jistě všimli skvělé směsi na domácí pizzu od Amylonu. Dnes pro Vás ale máme recept na speciální pizzu, a to čočkovou. Ač Vám spojení pizzy a čočky může znít zvláštně, nebojte se a vyzkoušejte ji. Čočková pizza je vhodná pro celiaky, protože je naprosto bez lepku. Také je mnohem zdravější, nutričně vyvážená a má vyšší objem bílkovin a nižší glykemický index, což ocení nejen diabetici, ale i lidé na redukční dietě. Tak šup šup, rozpalte troubu a jdeme na to! 

Suroviny na těsto:

200 červené čočky

cca 200g studené vody

bylinky - oregano, bazalka

špetka soli

 

Náplň na pizzu:

pasírovaná rajčata

šunka

rajčata

papriky

čerstvá bazalka

mozzarella

cibule

olivy

 

Postup:

  1. Červenou čočku rozmixujeme na mouku a přidáme odměřené množství vody. Směs dobře promícháme.
  2. Vytvořené těsto rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem.
  3. Těsto pečeme na 200°C asi 15-20 minut do křupava.
  4. Poté na pizzu dáme náplň a pečeme ještě asi 3 minuty.
  5. Pizzu servírujeme s čerstvou bazalkou.



Dobrou chuť vám přejí holky z LuTe!

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz