ČOČKOVÁ PIZZA
Patříte mezi milovníky pizzy? Na našem eshopu jste si jistě všimli skvělé směsi na domácí pizzu od Amylonu. Dnes pro Vás ale máme recept na speciální pizzu, a to čočkovou. Ač Vám spojení pizzy a čočky může znít zvláštně, nebojte se a vyzkoušejte ji. Čočková pizza je vhodná pro celiaky, protože je naprosto bez lepku. Také je mnohem zdravější, nutričně vyvážená a má vyšší objem bílkovin a nižší glykemický index, což ocení nejen diabetici, ale i lidé na redukční dietě. Tak šup šup, rozpalte troubu a jdeme na to!
Suroviny na těsto:
200 červené čočky
cca 200g studené vody
špetka soli
Náplň na pizzu:
pasírovaná rajčata
šunka
rajčata
papriky
čerstvá bazalka
mozzarella
cibule
olivy
Postup:
- Červenou čočku rozmixujeme na mouku a přidáme odměřené množství vody. Směs dobře promícháme.
- Vytvořené těsto rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem.
- Těsto pečeme na 200°C asi 15-20 minut do křupava.
- Poté na pizzu dáme náplň a pečeme ještě asi 3 minuty.
- Pizzu servírujeme s čerstvou bazalkou.
Dobrou chuť vám přejí holky z LuTe!