ČOČKOVÁ PIZZA

Patříte mezi milovníky pizzy? Na našem eshopu jste si jistě všimli skvělé směsi na domácí pizzu od Amylonu. Dnes pro Vás ale máme recept na speciální pizzu, a to čočkovou. Ač Vám spojení pizzy a čočky může znít zvláštně, nebojte se a vyzkoušejte ji. Čočková pizza je vhodná pro celiaky, protože je naprosto bez lepku. Také je mnohem zdravější, nutričně vyvážená a má vyšší objem bílkovin a nižší glykemický index, což ocení nejen diabetici, ale i lidé na redukční dietě. Tak šup šup, rozpalte troubu a jdeme na to! 

Suroviny na těsto:

200 červené čočky

cca 200g studené vody

bylinky - oregano, bazalka

špetka soli

 

Náplň na pizzu:

pasírovaná rajčata

šunka

rajčata

papriky

čerstvá bazalka

mozzarella

cibule

olivy

 

Postup:

  1. Červenou čočku rozmixujeme na mouku a přidáme odměřené množství vody. Směs dobře promícháme.
  2. Vytvořené těsto rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem.
  3. Těsto pečeme na 200°C asi 15-20 minut do křupava.
  4. Poté na pizzu dáme náplň a pečeme ještě asi 3 minuty.
  5. Pizzu servírujeme s čerstvou bazalkou.



Dobrou chuť vám přejí holky z LuTe!

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz