TAPIOKOVÝ PUDING S MANGEM

Znáte tapioku? Tapioka je škrob získaný z kořene jihoamerického manioku. Ten si můžete představit jako druh sladkých brambor. Tapioku u nás seženete nejčastěji ve formě mouky nebo malých kuliček (perel). Její výhodou je, že vás zasytí na dlouho dobu, takže je ideální na snídani. A pokud jste ještě k tomu milovníci sladkých snídaní, s tímto receptem můžete mlsat bez výčitek. Jen pozor, s přípravou musíte začít už večer před snídaní.

FullSizeRender (21)

Na 4 porce budete potřebovat

 

100g tapiokových perel

200 ml vody

250ml kokosového mléka

rozmixovanou půlku manga

2 lžíce medu

Na ozdobu

sušené mango

kokos

FullSizeRender (19)

Postup

Tapiokové perly namočíme přes noc do vody. Ráno je povaříme zhruba 10 minut spolu s kokosovým mlékem a vodou. Vaříme do zhoustnutí a poté osladíme medem. Do skleniček vrstvíme rozmixované mango, tapiokový puding. Na závěr ozdobíme sušeným mangem a kokosem.

Nechte si chutnat! 

FullSizeRender (23)

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz