TAPIOKOVÝ PUDING S MANGEM
Znáte tapioku? Tapioka je škrob získaný z kořene jihoamerického manioku. Ten si můžete představit jako druh sladkých brambor. Tapioku u nás seženete nejčastěji ve formě mouky nebo malých kuliček (perel). Její výhodou je, že vás zasytí na dlouho dobu, takže je ideální na snídani. A pokud jste ještě k tomu milovníci sladkých snídaní, s tímto receptem můžete mlsat bez výčitek. Jen pozor, s přípravou musíte začít už večer před snídaní.
Na 4 porce budete potřebovat
100g tapiokových perel
200 ml vody
250ml kokosového mléka
rozmixovanou půlku manga
2 lžíce medu
Na ozdobu
Postup
Tapiokové perly namočíme přes noc do vody. Ráno je povaříme zhruba 10 minut spolu s kokosovým mlékem a vodou. Vaříme do zhoustnutí a poté osladíme medem. Do skleniček vrstvíme rozmixované mango, tapiokový puding. Na závěr ozdobíme sušeným mangem a kokosem.
Nechte si chutnat!