Při objednávce nad 2000,- Kč máš dopravu zdarmaaaa! (platí jen pro GLS)

Není ořech jako ořech

Ořechy patří mezi vynikající zdroj živin. Téměř všechny druhy obsahují plno zdravých tuků, bílkovin, vlákniny, vitamínů a minerálů.

Při výběru ořechů se mnoho lidí ptá, jaký druh je vlastně ten nejzdravější. To se ovšem nedá tak snadno říct. Každý druh ořechů má své jedinečné výhody a přínosy. Pojďme se podívat na některé z nejprospěšnějších druhů ořechů a zjistit, proč by měly být součástí vaší denní stravy.

 

 

Kešu ořechy

Kešu ořechy jsou oblíbené u milovníků ořechů, hlavně kvůli své specificky nasládlé chuti, která vyplývá z jejich relativně vysokého obsahu sacharidů. Na rozdíl od toho je obsah tuků v kešu ořeších nižší – ve srovnání s pekanovými ořechy mají přibližně o třetinu méně tuku. Kešu ořechy jsou bohaté na měď, která je důležitá pro zdraví kostí, cév a imunitního systému. Obsahují také hořčík a zinek, což jsou minerály nezbytné pro mnoho tělesných funkcí, včetně metabolismu a imunitní odpovědi.

Nutriční hodnoty na 100 g kešu ořechů: 553 kcal, 18 g bílkovin, 33 g sacharidů, 44 g tuků a 3 g vlákniny.

🔸 Kupte čerstvé kešu ořechy na Veselá Veverka! Zaručujeme kvalitu a skvělou chuť našich kešu ořechů.

Recept: Kešu ořechy jsou skvělým základem pro domácí kešu máslo. Stačí 200 g kešu ořechů a špetka soli. Ořechy opražte na pánvi, nechte vychladnout a poté mixujte do hladka.

 2

 

 

Mandle

Mandle jsou vynikajícím zdrojem vitamínu E, což je skvělý antioxidant a hraje důležitou roli v procesu spermatogeneze. Obsahují vysoké množství vlákniny (asi 12 g na 100 g) a zdravých tuků, naopak množství nasycených mastných kyselin je velmi nízké, prakticky nejnižší v porovnání s ostatními ořechy.

Nutriční hodnoty na 100 g mandlí: 575 kcal, 21 g bílkovin, 22 g sacharidů, 49 g tuků a 12 g vlákniny.

🔸 Vyzkoušejte naše lahodné mandle z Veselá Veverka. Perfektní do smoothie, jogurtů nebo jen tak na chuť.

Recept: Mandle jsou skvělou ingrediencí pro domácí mandlové mléko. Potřebujete 1 šálek mandlí, 3 šálky vody a špetku soli. Mandle namočte přes noc, poté mixujte s vodou a přeceďte.

8

 

 

Vlašské ořechy

Vlašské ořechy jsou bohaté na omega-3 mastné kyseliny, které jsou klíčové pro zdraví srdce. Napomáhají snižovat záněty, snižovat hladinu cholesterolu a podporovat celkové kardiovaskulární zdraví. Obsahují také antioxidanty, které chrání buňky před poškozením volnými radikály.

Nutriční hodnoty na 100 g vlašských ořechů: 654 kcal, 15 g bílkovin, 14 g sacharidů, 65 g tuků a 7 g vlákniny.

🔸 Objevte výhody vlašských ořechů od Veselá Veverka. Čerstvé a chutné, ideální pro zdravý životní styl.

Recept: Vlašské ořechy skvěle doplní salát z rukoly a jablek. Smíchejte 50 g nasekaných vlašských ořechů s rukolou, nakrájeným jablkem a oblíbeným dresinkem.

7

 

 

Para ořechy

Para ořechy jsou vynikajícím zdrojem selenu, minerálu, který je důležitý pro zdraví štítné žlázy a imunitního systému. Jeden nebo dva para ořechy denně mohou poskytnout doporučenou denní dávku selenu, což je důležité pro prevenci jeho nedostatku.

Nutriční hodnoty na 100 g para ořechů: 656 kcal, 14 g bílkovin, 12 g sacharidů, 66 g tuků a 8 g vlákniny.

🔸 Získejte své para ořechy na Veselá Veverka. Kvalitní zdroj selenu pro vaše zdraví.

Recept: Para ořechy můžete použít na výrobu domácího granoly. Smíchejte 200 g ovesných vloček, 50 g nasekaných para ořechů, med a skořici, pečte při 180 °C do zlatova.

6

 

 

Lískové ořechy

Lískové ořechy obsahují velké množství mononenasycených kyselin, které jsou prospěšné pro zdraví srdce a celý kardiovaskulární systém. Jsou také významným zdrojem vitamínu E, hořčíku a mědi.

Nutriční hodnoty na 100 g lískových ořechů: 628 kcal, 15 g bílkovin, 17 g sacharidů, 61 g tuků a 10 g vlákniny.

🔸 Ochutnejte naše lískové ořechy z Veselá Veverka. Přirozený zdroj zdraví ve vaší kuchyni.

Recept: Připravte si domácí lískový oříškový krém. Potřebujete 200 g opražených lískových ořechů, 2 lžíce medu a špetku soli. Mixujte do hladka.

 4

 

 

Arašídy

Ačkoli arašídy technicky patří mezi luštěniny, často se řadí mezi ořechy díky svému nutričnímu profilu a způsobu konzumace. Arašídy jsou bohaté na bílkoviny, vitamíny B a minerály.

Nutriční hodnoty na 100 g arašídů: 567 kcal, 26 g bílkovin, 16 g sacharidů, 49 g tuků a 9 g vlákniny.

🔸 Kupte čerstvé arašídy na Veselá Veverka. Perfektní volba pro vegetariány a vegany.

Recept: Vyzkoušejte domácí arašídové máslo. Potřebujete 200 g opražených arašídů, 2 lžíce oleje a špetku soli. Mixujte do hladka.

5

 

 

Pistácie

Pistácie jsou nejen velmi chutným, ale i nesmírně výživným druhem ořechů, které nabízejí řadu zdravotních přínosů. Obsahují významné množství antioxidantů, které podporují zdraví očí.

Nutriční hodnoty na 100 g pistácií: 557 kcal, 21 g bílkovin, 28 g sacharidů, 44 g tuků a 10 g vlákniny.

🔸 Vyzkoušejte pistácie z Veselá Veverka. Skvělá volba pro zdravé mlsání.

Recept: Pistácie jsou skvělé do domácího pesta. Smíchejte 100 g pistácií, bazalku, parmazán, česnek a olivový olej. Mixujte do hladka a podávejte s těstovinami.

3

 

 

Jak zahrnout ořechy do stravy?

Existuje mnoho způsobů, jak ořechy zařadit do denní stravy. Můžete je přidat do snídaňových cereálií, jogurtů nebo smoothie. Jsou také skvělým přísadou do salátů nebo jako svačina samotné. Využít je také můžete na pečení nebo při přípravě domácích energetických tyčinek.

Co si z toho vzít?

Ořechy jsou malou, ale výživnou součástí zdravé stravy. Každý druh ořechů nabízí specifické výhody, které mohou přispět k celkovému zdraví. Ať už preferujete vlašské ořechy bohaté na omega-3 mastné kyseliny nebo mandle plné vitamínu E, zařazením různých druhů ořechů do vaší stravy můžete získat širokou škálu živin, které podporují vaše zdraví.

Vybírejte proto kvalitní a správně skladované ořechy od prověřených dodavatelů. 🛒 Navštivte Veselá Veverka a objevte naši širokou nabídku čerstvých a chutných ořechů!





Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz