FALAFEL S KORIANDREM

Už jste ochutnali falafel? Ještě ne? Tak neváhejte a čtěte dál!

Falafel je pokrm z cizrny a jeho původ nelze přisoudit jedné zemi. Můžete ho najít v Libanonu jako součást tzv. meze,  malé porce různých pokrmů, v Izraeli jako street pochoutku do ruky či v Egyptě. Cizrna neboli římský hrách používaná pro výrobu falafelu je luštěnina, která je velmi zdravá pro lidský organismus. Obsahuje velké množství vlákniny, esenciální aminokyseliny, vitamíny (především skupiny B) a minerály. Je také přirozeně bezlepková a díky nízkému glykemickému indexu je vhodná i pro diabetiky. Falafel můžete servírovat sám o sobě jako chuťovku nebo v pita chlebu.

20210627140152__E3A6730

Suroviny na 15 ks

200g cizrny

1 cibule

svazek koriandru

3 stroužky česneku

1 lžička mletého římského kmínu

sůl, pepř a uzená paprika na dochucení

olej na smažení

20210627141458__E3A6753

Postup:

  1. Cizrnu si namočíme asi na 12h
  2. Namočenou cizrnu následně scedíme a necháme dobře okapat. Pak ji mixujeme s česnekem, kmínem, cibulí, koriandrem a solí
  3. Vzniklé těsto necháme odležet asi 2h v lednici
  4. Z těsta vytvarujeme asi 15 plochých kuliček, které pak smažíme při 170 °C
  5. Falafel servírujeme s pitou, jogurtem a zeleninou

20210627140125__E3A6718

Tip Veselé Veverky:

Olej na smažení můžete zkusit vyměnit za Ghí. Pokud nejste fanoušky smažení, nemusíte smutnit. Falafel lze stejně dobře připravit i v troubě.



Dobrou chuť vám přejí holky z LuTe!

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení