ASIE U VÁS DOMA NA TALÍŘI

Satay neboli saté je masový špíz, který pochází původně z Indonésie. Většinou se připravuje na grilu a často se podává s arašídovou omáčkou. U satay nezáleží, jaké maso na něj použijete. My jsme si pro vás připravili náš oblíbený recept na kuřecí satay.  

_E3A0133

Ingredience na satay:

500 g kuřecích prsních řízků 

3  lžíce sójové omáčky

koření garam masala

sůl, pepř

 

Ingredience na arašídovou omáčku:

250 g arašídů

100 ml kokosového mléka

2 lžíce sójové omáčky

chilli vločky dle chuti

sezamový olej

sůl, pepř

šťáva z limetky dle chuti

_E3A0122  _E3A0127

Postup na přípravu arašídové omáčky:

Arašídy nasucho opražíme na pánvi.

Opražené mixujeme s trochou sezamového oleje do té doby, než nám vznikne arašídové máslo.

Vzniklé arašídové máslo smícháme s mlékem a dochutíme sójovou omáčkou, chilli vločkami a šťávou z limetky podle chuti.

Postup na přípravu satay:

Kuřecí maso nakrájejte na menší kostky a dejte do mísy. Přidejte garam masalu, sójovou omáčku a dochuťte solí a pepřem. Promíchejte a nechte odležet ideálně přes noc v lednici.

Namarinované maso napichujte jednotlivě za sebe na špejle.

Špízy můžete připravit na grilu nebo v troubě, kterou si před tím předehřejte na 200 °C.

Servírujte s arašídovou omáčkou a pečivem.

 

Náš tip: Pokud budete na satay používat dřevěné špejle, před napichováním si je namočte, aby se při grilování nepřilepovaly a nehořely.

 

Dobrou chuť!

Recepty pro vás s láskou připravují holky z LuTe.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení