ASIE U VÁS DOMA NA TALÍŘI
Satay neboli saté je masový špíz, který pochází původně z Indonésie. Většinou se připravuje na grilu a často se podává s arašídovou omáčkou. U satay nezáleží, jaké maso na něj použijete. My jsme si pro vás připravili náš oblíbený recept na kuřecí satay.
Ingredience na satay:
500 g kuřecích prsních řízků
3 lžíce sójové omáčky
koření garam masala
sůl, pepř
Ingredience na arašídovou omáčku:
100 ml kokosového mléka
2 lžíce sójové omáčky
chilli vločky dle chuti
sezamový olej
sůl, pepř
šťáva z limetky dle chuti
Postup na přípravu arašídové omáčky:
Arašídy nasucho opražíme na pánvi.
Opražené mixujeme s trochou sezamového oleje do té doby, než nám vznikne arašídové máslo.
Vzniklé arašídové máslo smícháme s mlékem a dochutíme sójovou omáčkou, chilli vločkami a šťávou z limetky podle chuti.
Postup na přípravu satay:
Kuřecí maso nakrájejte na menší kostky a dejte do mísy. Přidejte garam masalu, sójovou omáčku a dochuťte solí a pepřem. Promíchejte a nechte odležet ideálně přes noc v lednici.
Namarinované maso napichujte jednotlivě za sebe na špejle.
Špízy můžete připravit na grilu nebo v troubě, kterou si před tím předehřejte na 200 °C.
Servírujte s arašídovou omáčkou a pečivem.
Náš tip: Pokud budete na satay používat dřevěné špejle, před napichováním si je namočte, aby se při grilování nepřilepovaly a nehořely.
Dobrou chuť!
Recepty pro vás s láskou připravují holky z LuTe.