ASIE U VÁS DOMA NA TALÍŘI

Satay neboli saté je masový špíz, který pochází původně z Indonésie. Většinou se připravuje na grilu a často se podává s arašídovou omáčkou. U satay nezáleží, jaké maso na něj použijete. My jsme si pro vás připravili náš oblíbený recept na kuřecí satay.  

_E3A0133

Ingredience na satay:

500 g kuřecích prsních řízků 

3  lžíce sójové omáčky

koření garam masala

sůl, pepř

 

Ingredience na arašídovou omáčku:

250 g arašídů

100 ml kokosového mléka

2 lžíce sójové omáčky

chilli vločky dle chuti

sezamový olej

sůl, pepř

šťáva z limetky dle chuti

_E3A0122  _E3A0127

Postup na přípravu arašídové omáčky:

Arašídy nasucho opražíme na pánvi.

Opražené mixujeme s trochou sezamového oleje do té doby, než nám vznikne arašídové máslo.

Vzniklé arašídové máslo smícháme s mlékem a dochutíme sójovou omáčkou, chilli vločkami a šťávou z limetky podle chuti.

Postup na přípravu satay:

Kuřecí maso nakrájejte na menší kostky a dejte do mísy. Přidejte garam masalu, sójovou omáčku a dochuťte solí a pepřem. Promíchejte a nechte odležet ideálně přes noc v lednici.

Namarinované maso napichujte jednotlivě za sebe na špejle.

Špízy můžete připravit na grilu nebo v troubě, kterou si před tím předehřejte na 200 °C.

Servírujte s arašídovou omáčkou a pečivem.

 

Náš tip: Pokud budete na satay používat dřevěné špejle, před napichováním si je namočte, aby se při grilování nepřilepovaly a nehořely.

 

Dobrou chuť!

Recepty pro vás s láskou připravují holky z LuTe.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz