SEZONA MEDVĚDÍHO ČESNEKU ZAHÁJENA

Jaro se pomalými, ale jistými krůčky blíží a s ním také přichází sezóna medvědího česneku. Medvědí česnek se v poslední době stal v kuchyni velmi oblíbeným, a to především pro své široké využití. Jedná se o vytrvalou bylinu patřící mezi ty, které vyrůstají ještě před olistěním stromů. Roste ve vlhčích, stinných místech, především pak v lesích kolem potoků.

2E3A7937

2E3A7934

Tato bylina je oblíbená nejen kvůli své chuti, ale také pro své léčivé účinky, které jsou nejvýraznější právě v tomto období. Na konci května totiž medvědí česnek začíná kvést a tím své léčivé účinky ztrácí.

 

Na pesto budete potřebovat

 2 hrsti čerstvého česneku

1 hrst sýru parmazánového typu

1 hrst kešu oříšků

extra virgin olivový olej

sůl a pepř na dochucení

_E3A8273

_E3A8295

Postup

Listy medvědího česneku rozmixujeme se sýrem a oříšky, popř. použijeme hmoždíř. Poté přidáváme olej dle požadované konzistence. 

_E3A8300

Náš tip: Pesto skvěle chutná na rizotu či jen tak namazané na čerstvý chléb.

_E3A8288

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení