SEZONA MEDVĚDÍHO ČESNEKU ZAHÁJENA

Jaro se pomalými, ale jistými krůčky blíží a s ním také přichází sezóna medvědího česneku. Medvědí česnek se v poslední době stal v kuchyni velmi oblíbeným, a to především pro své široké využití. Jedná se o vytrvalou bylinu patřící mezi ty, které vyrůstají ještě před olistěním stromů. Roste ve vlhčích, stinných místech, především pak v lesích kolem potoků.

2E3A7937

2E3A7934

Tato bylina je oblíbená nejen kvůli své chuti, ale také pro své léčivé účinky, které jsou nejvýraznější právě v tomto období. Na konci května totiž medvědí česnek začíná kvést a tím své léčivé účinky ztrácí.

 

Na pesto budete potřebovat

 2 hrsti čerstvého česneku

1 hrst sýru parmazánového typu

1 hrst kešu oříšků

extra virgin olivový olej

sůl a pepř na dochucení

_E3A8273

_E3A8295

Postup

Listy medvědího česneku rozmixujeme se sýrem a oříšky, popř. použijeme hmoždíř. Poté přidáváme olej dle požadované konzistence. 

_E3A8300

Náš tip: Pesto skvěle chutná na rizotu či jen tak namazané na čerstvý chléb.

_E3A8288

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz