SEZONA MEDVĚDÍHO ČESNEKU ZAHÁJENA
Jaro se pomalými, ale jistými krůčky blíží a s ním také přichází sezóna medvědího česneku. Medvědí česnek se v poslední době stal v kuchyni velmi oblíbeným, a to především pro své široké využití. Jedná se o vytrvalou bylinu patřící mezi ty, které vyrůstají ještě před olistěním stromů. Roste ve vlhčích, stinných místech, především pak v lesích kolem potoků.
Tato bylina je oblíbená nejen kvůli své chuti, ale také pro své léčivé účinky, které jsou nejvýraznější právě v tomto období. Na konci května totiž medvědí česnek začíná kvést a tím své léčivé účinky ztrácí.
Na pesto budete potřebovat
2 hrsti čerstvého česneku
1 hrst sýru parmazánového typu
1 hrst kešu oříšků
extra virgin olivový olej
sůl a pepř na dochucení
Postup
Listy medvědího česneku rozmixujeme se sýrem a oříšky, popř. použijeme hmoždíř. Poté přidáváme olej dle požadované konzistence.
Náš tip: Pesto skvěle chutná na rizotu či jen tak namazané na čerstvý chléb.