Arašídová srdíčka
Arašídy jsou prostě láska. Pečení, vaření, studená kuchyně a nebo jen tak na zobání. Co je ale osudová láska? Přece arašídový krém! A když už takhle před Vánoci jede trouba na plné obrátky, zkus si z krému upéct i tohle netradiční cukroví.
Na 1 plech arašídových srdíček potřebuješ:
150 g hladké mouky
50 g másla
50 g arašídového krému – je libo čistý?
50 g moučkového cukru
1 vejce
Na ozdobení:
100 g kvalitní čokolády
- Veškeré suroviny smíchej dohromady a hnětačem (nebo ručně) důkladně promíchej.
- Zabal do potravinářské folie a nech uležet minimálně hodinu v lednici.
- Rozválej na pomoučněné ploše a vykrajuj tvary dle libosti.
- Tvary pokládej na plech vystlaný pečícím papírem.
- Peč v rozehřáté troubě na 180 °C po dobu 8 minut.
- Nech vychladnout a ozdob rozehřátou čokoládou (nebo sněz jen tak, pochutnáš si stejně!).
Sušenky uchovej ve vzduchotěsné nádobě v chladu a spotřebuj do 2 týdnů.
KŘUPEJ A BAV SE!
Veselá Veverka