PEČENÁ PODZIMNÍ ZELENINA V TROUBĚ S KŘUPAVÝMI OŘÍŠKY A BYLINKAMI

 

Podzim je bezesporu nejbarevnější období roku. Období vyřezávání dýní, cuketových placek, teplých polévek, ale také období, kdy je čas na relaxování pod dekou s čajem či hezkou knížkou v ruce.

V této části roku je také potřeba doplnit energii, vitamíny a posílit imunitu, proto jsme pro vás připravili tento recept plný chutí a vitamínů.

Připravte si s námi pečenou podzimní zeleninu, kterou si můžete dát jako rychlou večeři či rychlý oběd.

Náročnost: Malá

Počet porcí: 3

 Budete potřebovat:

-         1/3 dýně Hokkaido

-         1 kuchyňská cibule

-         4 stroužky česneku

-         10 malých brambor

-         1 paprika

-         Oregano

-         Bazalka

-       Piniové oříšky

-         Lněný olej

-         Himalájská sůl

-         Pepř

 

POSTUP:

  1. Zeleninu si očistíme, cibuli, česnek a brambory oloupeme a všechnu zeleninu nakrájíme.
  2. Nakrájenou zeleninu okořeníme bazalkou a oreganem, osolíme a opepříme.
  3. Na závěr pokapeme lněným olejem.
  4. Přendáme na plech a pečeme na 200 stupňů 15 až 20 minut.
  5. Servírujeme s čerstvým pečivem posypané čerstvými či opraženými piniovými oříšky.

 

 2

 

 

 

 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz