PEČENÁ PODZIMNÍ ZELENINA V TROUBĚ S KŘUPAVÝMI OŘÍŠKY A BYLINKAMI
Podzim je bezesporu nejbarevnější období roku. Období vyřezávání dýní, cuketových placek, teplých polévek, ale také období, kdy je čas na relaxování pod dekou s čajem či hezkou knížkou v ruce.
V této části roku je také potřeba doplnit energii, vitamíny a posílit imunitu, proto jsme pro vás připravili tento recept plný chutí a vitamínů.
Připravte si s námi pečenou podzimní zeleninu, kterou si můžete dát jako rychlou večeři či rychlý oběd.
Náročnost: Malá
Počet porcí: 3
Budete potřebovat:
- 1/3 dýně Hokkaido
- 1 kuchyňská cibule
- 4 stroužky česneku
- 10 malých brambor
- 1 paprika
- Oregano
- Bazalka
- Pepř
POSTUP:
- Zeleninu si očistíme, cibuli, česnek a brambory oloupeme a všechnu zeleninu nakrájíme.
- Nakrájenou zeleninu okořeníme bazalkou a oreganem, osolíme a opepříme.
- Na závěr pokapeme lněným olejem.
- Přendáme na plech a pečeme na 200 stupňů 15 až 20 minut.
- Servírujeme s čerstvým pečivem posypané čerstvými či opraženými piniovými oříšky.