PEČENÁ PODZIMNÍ ZELENINA V TROUBĚ S KŘUPAVÝMI OŘÍŠKY A BYLINKAMI

 

Podzim je bezesporu nejbarevnější období roku. Období vyřezávání dýní, cuketových placek, teplých polévek, ale také období, kdy je čas na relaxování pod dekou s čajem či hezkou knížkou v ruce.

V této části roku je také potřeba doplnit energii, vitamíny a posílit imunitu, proto jsme pro vás připravili tento recept plný chutí a vitamínů.

Připravte si s námi pečenou podzimní zeleninu, kterou si můžete dát jako rychlou večeři či rychlý oběd.

Náročnost: Malá

Počet porcí: 3

 Budete potřebovat:

-         1/3 dýně Hokkaido

-         1 kuchyňská cibule

-         4 stroužky česneku

-         10 malých brambor

-         1 paprika

-         Oregano

-         Bazalka

-       Piniové oříšky

-         Lněný olej

-         Himalájská sůl

-         Pepř

 

POSTUP:

  1. Zeleninu si očistíme, cibuli, česnek a brambory oloupeme a všechnu zeleninu nakrájíme.
  2. Nakrájenou zeleninu okořeníme bazalkou a oreganem, osolíme a opepříme.
  3. Na závěr pokapeme lněným olejem.
  4. Přendáme na plech a pečeme na 200 stupňů 15 až 20 minut.
  5. Servírujeme s čerstvým pečivem posypané čerstvými či opraženými piniovými oříšky.

 

 2

 

 

 

 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení