PĚNA Z KOZÍHO SÝRA
Máte rádi kozí sýr? Víme, že je lehce kontroverzní, protože jeho chuť nemusí vyhovovat každému. Nicméně pokud si vyberete sýr z kvalitního kozího mléka, jistě vám zachutná a nebudete chtít již jiný sýr.
Kozí mléko, ze kterého jsou kozí sýry vyráběny, má spoustu pozitiv na lidských organismus. Je lépe stravitelné než to kravské a obsahuje méně laktózy, což ocení ti, kteří trpí lehkou intolerancí. Kozí sýry jsou zdrojem zdravých tuků a mají o cca 10% méně kalorií než sýry z kravského mléka. Kozí mléko obsahuje spoustu živin a minerálů, které například podporují imunitní systému.
Nový recept, který vám představujeme je pěna z kozího sýra, kterou jistě oceníte k snídani nebo k večeři. Můžete ji využít i na chutnou svačinu, kterou v práci zaženete hlad.
Náročnost: Malá
Počet porcí: 3
Na pěnu z kozího sýra budete potřebovat:
100 g másla
200 g kozího sýra
tvaroh (v případě potřeby)
brusinky (cca 2 hrsti)
Postup:
- Nejprve si vyšleháme máslo, ke kterému pak přidáme kozí sýr. V případě potřeby můžeme pěnu naředit tvarohem.
- Do vzniklé pěny přimícháme sušené brusinky a dochutíme solí a pepřem
- Servírujeme na chlebu a zdobíme semínky (můžeme použít např. dýňová, či chia semínka) a ořechy (k pěně se skvěle hodí piniové či vlašské ořechy)
Tip Veselé Veverky:
Pěnu z kozího sýra je nejlepší servírovat na domácím chlebu. Koukněte do naší nabídky, kde naleznete spoustu výborných směsí na domácí chleba.
Pěnu doporučujeme skladovat v lednici a spotřebovat maximálně do tří dnů. Věříme, že vám ale tak dlouho doma nevydrží :)
Dobrou chuť Vám přejí za Veselou Veverku holky z LuTe.