Při objednávce nad 2000,- Kč máš dopravu zdarmaaaa! (platí jen pro GLS)

PĚNA Z KOZÍHO SÝRA

Máte rádi kozí sýr? Víme, že je lehce kontroverzní, protože jeho chuť nemusí vyhovovat každému. Nicméně pokud si vyberete sýr z kvalitního kozího mléka, jistě vám zachutná a nebudete chtít již jiný sýr. 

Kozí mléko, ze kterého jsou kozí sýry vyráběny, má spoustu pozitiv na lidských organismus. Je lépe stravitelné než to kravské a obsahuje méně laktózy, což ocení ti, kteří trpí lehkou intolerancí. Kozí sýry jsou zdrojem zdravých tuků a mají o cca 10% méně kalorií než sýry z kravského mléka. Kozí mléko obsahuje spoustu živin a minerálů, které například podporují imunitní systému.

Nový recept, který vám představujeme je pěna z kozího sýra, kterou jistě oceníte k snídani nebo k večeři. Můžete ji využít i na chutnou svačinu, kterou v práci zaženete hlad.

Náročnost: Malá

Počet porcí: 3

Na pěnu z kozího sýra budete potřebovat:

100 g másla

200 g kozího sýra

tvaroh (v případě potřeby)

brusinky (cca 2 hrsti)

sůl

pepř

chléb

semínka

ořechy

 

Postup:

  1. Nejprve si vyšleháme máslo, ke kterému pak přidáme kozí sýr. V případě potřeby můžeme pěnu naředit tvarohem.
  2. Do vzniklé pěny přimícháme sušené brusinky a dochutíme solí a pepřem
  3. Servírujeme na chlebu a zdobíme semínky (můžeme použít např. dýňová, či chia semínka) a ořechy (k pěně se skvěle hodí piniové či vlašské ořechy)

 

Tip Veselé Veverky:

Pěnu z kozího sýra je nejlepší servírovat na domácím chlebu. Koukněte do naší nabídky, kde naleznete spoustu výborných směsí na domácí chleba.

Pěnu doporučujeme skladovat v lednici a spotřebovat maximálně do tří dnů. Věříme, že vám ale tak dlouho doma nevydrží :) 


Dobrou chuť Vám přejí za Veselou Veverku holky z LuTe.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz