Při objednávce nad 2000,- Kč máš dopravu zdarmaaaa! (platí jen pro GLS)

CHILLI A JEHO BLAHODÁRNÉ ÚČINKY NA NAŠE TĚLO

Chilli – mexická zelenina, kterou někteří milují a dávají do všech jídel, do kterých mohou a jiní se jí vyhýbají obloukem a ze svého jídelníčku úplně vynechávají. Nicméně vynechávat chilli ze svého jídelníčku je škoda, protože má spousty blahodárných účinků na naše tělo. Tak se na některé z nich pojďme podívat.

 

Do Evropy se chilli rozšířilo po objevení Ameriky, a to díky růstu zámořského obchodu. Jak už bylo výše uvedeno, chilli papričky jsou zelenina a jako každá zelenina je i chilli bohaté na vitamíny. Obsahují především vitamín C, kapsaicin a karoten. A právě obsah kapsaicinu způsobuje pálivost chilli. Kromě pálivosti vyvolává v těle obsah kapsaicinu termogenní efekt, kdy dochází ke zvyšování vnitřní teploty organismu – jako tomu je například při aerobním cvičení. A to napomáhá spalování tuků.

Kromě těchto účinků má chilli ještě mnoho dalších pozitivních vlivů na naše tělo. Tak například zrychluje metabolismus, snižuje chuť na sladká a tučná jídla, působí antibakteriálně v našich střevech, ředí krev a brání tak vzniku krevních sraženin a mnoho dalšího.

Chilli má ale ještě jednu výhodu, je totiž kromě jiného také přírodní afrodiziakum. Obsah kapsaicinu v chilli prokrvuje celé tělo včetně pohlavních orgánů a ty jsou pak citlivější. Připravte svému partnerovi například nudle na thajský způsob dle našeho receptu https://www.vesela-veverka.cz/news/view/53-NUDLE-NA-THAJSKY-ZPUSOB-S-TOFU-A-ARASIDY , přidejte trošku Medové omáčky Spicey Honey nebo Spicey Honey Extra Hot a užijte si s partnerem žhavý večer :) 

 

Náš tip: Milujete sladko pálivou kombinaci? Vychutnejte si naše mandle v hořké čokoládě s chilli nebo arašídy v karamelu s chilli, třeba večer k televizi :) 

 

Články pro vás píší holky z LuTe

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz