ČOČKOVÝ SALÁT
Také se vám při slově čočka vybaví Vánoce a pověra, že přináší peníze? Na Vánoce se připravuje především čočka zelená. Dnes se podíváme ale na jiný druh čočky, a to červenou. Červená čočka má narozdíl od zelené mnoho výhod.
- Nemusí se předem namáčet a je uvařená za 15 minut.
- Je bohatá na bílkoviny, proto ji ocení hlavně vegetariáni a vegani.
- Obsahuje vitamíny, minerály a kvalitní zdroj vlákniny.
- Jako z mála luštěnin nenadýmá.
- Má nízký glykemický index, což znamená, že dokáže regulovat hladinu krevního cukru. Lidé se po červené čočce cítí déle zasycení.
- Je lehce stravitelná, proto je vhodná i pro malé děti či těhotné a kojící ženy.
Navnadili jsme vás červenou čočkou? Snad ano, protože jsme si pro vás připravily recept na salát z červené čočky.
Suroviny:
salát
mrkev
červené zelí
limetka
lněný olej
vlašské ořechy
brusinky
Postup:
- Uvaříme si červenou čočku a seitan podle návodu
- Mrkev a zelí nakrájíme na plátky
- Uvařený seitan nakrájíme na kostičky
- Všechny ingredience smícháme a ochutíme olejem, limetkou a omáčkou Spicy Honey
Čočkový salát se ideálně hodí na oběd nebo na večeři. Díky nízkému glykemickému indexu se čočkový salát hodí i při redukčních dietách, a to ocení všichni, co chtějí ještě shodit nějaké to kilo do plavek.
Dobrou chuť vám přejí holky z LuTe!