HUMMUS S TAHINI

V předchozím článku jsme Vám představili cizrnu jako skvělou potravinu s mnoha pozitivy. Dnes Vám cizrnu představíme v jiné verzi, a to jako hummus. Ano, název hummus nezní úplně libě, nicméně zde rozhodně neplatí známé nomen omen. Hummus je původem z Libanonu a jedná se o rozmixovanou vařenou cizrnu. Hummus pak můžete využít jako pomazánku na chleba, dip k nachos, či zelenině nebo k pita chlebu. Tak neváhejte a vyzkoušejte náš recept na hummus s tahini. Zaručujeme Vám, že ochutnáte hummus, který není rozhodně humus. :-)

_E3A5841

Suroviny:

200g cizrny

4-5 lžic panenského olivového oleje

3 stroužky česneku

4 lžíce tahini

1 lžička mletého římského kmínu

citronová šťáva na dochucení

sůl, pepř a uzená paprika na dochucení

Olivy, piniové oříšky a koriandr na ozdobení



Postup:

  1. Cizrnu namočíme přes noc
  2. Namočenou cizrnu poté scedíme a uvaříme
  3. Po uvaření cizrnu rozmixujeme s česnekem a kmínem. Poté postupně přidáváme olej a tahini
  4. Nakonec dochutíme solí, pepřem, paprikou a citronem
  5. Hummus servírujeme s olivami, koriandrem, piniovými oříšky a pokapané olivovým olejem. K hummusu podáváme pita chleba a čerstvou zeleninu.

_E3A5881

Tip Veselé Veverky:

Při servírování nemusíte využít jen olivový olej. Mrkněte do naší nabídky, kde naleznete spoustu různý chutných olejů

 

Dobrou chuť vám přejí holky z LuTe!

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení