HUMMUS S TAHINI

V předchozím článku jsme Vám představili cizrnu jako skvělou potravinu s mnoha pozitivy. Dnes Vám cizrnu představíme v jiné verzi, a to jako hummus. Ano, název hummus nezní úplně libě, nicméně zde rozhodně neplatí známé nomen omen. Hummus je původem z Libanonu a jedná se o rozmixovanou vařenou cizrnu. Hummus pak můžete využít jako pomazánku na chleba, dip k nachos, či zelenině nebo k pita chlebu. Tak neváhejte a vyzkoušejte náš recept na hummus s tahini. Zaručujeme Vám, že ochutnáte hummus, který není rozhodně humus. :-)

_E3A5841

Suroviny:

200g cizrny

4-5 lžic panenského olivového oleje

3 stroužky česneku

4 lžíce tahini

1 lžička mletého římského kmínu

citronová šťáva na dochucení

sůl, pepř a uzená paprika na dochucení

Olivy, piniové oříšky a koriandr na ozdobení



Postup:

  1. Cizrnu namočíme přes noc
  2. Namočenou cizrnu poté scedíme a uvaříme
  3. Po uvaření cizrnu rozmixujeme s česnekem a kmínem. Poté postupně přidáváme olej a tahini
  4. Nakonec dochutíme solí, pepřem, paprikou a citronem
  5. Hummus servírujeme s olivami, koriandrem, piniovými oříšky a pokapané olivovým olejem. K hummusu podáváme pita chleba a čerstvou zeleninu.

_E3A5881

Tip Veselé Veverky:

Při servírování nemusíte využít jen olivový olej. Mrkněte do naší nabídky, kde naleznete spoustu různý chutných olejů

 

Dobrou chuť vám přejí holky z LuTe!

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz