HUMMUS S TAHINI
V předchozím článku jsme Vám představili cizrnu jako skvělou potravinu s mnoha pozitivy. Dnes Vám cizrnu představíme v jiné verzi, a to jako hummus. Ano, název hummus nezní úplně libě, nicméně zde rozhodně neplatí známé nomen omen. Hummus je původem z Libanonu a jedná se o rozmixovanou vařenou cizrnu. Hummus pak můžete využít jako pomazánku na chleba, dip k nachos, či zelenině nebo k pita chlebu. Tak neváhejte a vyzkoušejte náš recept na hummus s tahini. Zaručujeme Vám, že ochutnáte hummus, který není rozhodně humus. :-)
Suroviny:
200g cizrny
4-5 lžic panenského olivového oleje
3 stroužky česneku
4 lžíce tahini
1 lžička mletého římského kmínu
citronová šťáva na dochucení
sůl, pepř a uzená paprika na dochucení
Olivy, piniové oříšky a koriandr na ozdobení
Postup:
- Cizrnu namočíme přes noc
- Namočenou cizrnu poté scedíme a uvaříme
- Po uvaření cizrnu rozmixujeme s česnekem a kmínem. Poté postupně přidáváme olej a tahini
- Nakonec dochutíme solí, pepřem, paprikou a citronem
- Hummus servírujeme s olivami, koriandrem, piniovými oříšky a pokapané olivovým olejem. K hummusu podáváme pita chleba a čerstvou zeleninu.
Tip Veselé Veverky:
Při servírování nemusíte využít jen olivový olej. Mrkněte do naší nabídky, kde naleznete spoustu různý chutných olejů.
Dobrou chuť vám přejí holky z LuTe!