Směs na chléb s lněnou vlákninou Nominal 500g

Neohodnoceno
Značka: Nominal
57 Kč
Skladem (> 5 ks)
  • Složení: bezlepkový pšeničný škrob, jáhlová mouka, lupinová mouka, bramborové vločky, lněná mouka (4 %), zahušťovadlo guarová mouka, cukr, sůl, chlebové koření
  • Země původu: Česká Republika

  • Detailní informace

    Detailní popis produktu

    Nutriční hodnoty

    Energetická hodnota (Kcal) 0
    Energetická hodnota (Kj) 0
    Tuky (g) 0 z toho nasycené mastné kyseliny (g) 0
    Sacharidy (g) 0 z toho cukry (g) 0
    Vláknina (g) 0 Bílkoviny (g) 0
    Sůl (g) 0 Hustota g/cm3 0.00

     

    Popis

    Chléb, všestranná potravina, které se u nás upeče přibližně 1 milion kusů denně. Ať už chléb využijete k snídani s ořechovým krémem, k obědu jako přílohu třeba k polévce nebo k večeři s máslem a šunkou, vždy si pochutnáte. A pokud vyzkoušíte chléb s lněnou vlákninou od Nominalu, získáte chléb, který bude nejen bez lepku, ale i bez přídavku mléka, vajec, aromat, umělých barviv či konzervantů, což ocení nejen lidé s potravinovými alergiemi. 

     

    Něco o společnosti Nominal

    Ryze česká rodinná společnost Nominal působí na české trhu s potravinami od roku 1993. Majitelé kladou důraz především na kvalitu surovin, z nichž část si dokonce pěstují sami. V Čechách patří k průkopníkům bezlepkových potravin. V posledních letech rozšiřují sortiment a naslouchají přáním svých zákazníků. V naší nabídce můžete od Nominalu najít i další chlebové směsi, jako je například směs na chléb s pohankovou vlákninou, dále mouky, cereální kaše či mug cake

     

    A jak se chléb s lněnou vlákninou připravuje?

    1. Směs na chléb, 475 ml vlažné vody, 20 ml oleje a 13-15 g čerstvého droždí (nebo 5 g sušeného) smícháme a důkladně prohněteme.
    2. Zpracované těsto necháme cca 5 minut odpočinout na teplém místě.
    3. Připravíme si vymazanou formu, v které chceme chleba péct. Z těsta si vytvarujeme váleček nebo bochánek (dle formy) který můžeme obalit v dýňových semínkách či oříšcích. Formu plníme z cca ⅗ (musí zůstat prostor pro kynutí).
    4. Těsto necháme kynout 45-60 minut na teplém místě (35 °C) a chráníme před okoráním.
    5. Předehřejeme si troubu na 180 °C (spodní a horní ohřev). Chleba v troubě pečeme 50 - 60 minut. Pokud bude chléb rychle tmavnout, můžete ho přikrýt alobalem.
    6. Po upečení chléb ihned vyklopíme. Krájet ho doporučujeme až po vychladnutí.

     

    Tip Veselé Veverky:

    Ze směsi nemusíte péct jen chleba. Můžete z ní upéct i bulky nebo bagetky. Postup je stejný, jen snížíme množství vody o cca 20 ml. Kynutí zkrátíme na 40 minut. Pečeme při vyšší teplotě (cca 220 °C) 20-25 minut. Chleba lze též upéct v domácí pekárně. Hlavně nezapomeňte si chléb dochutit nějakým dobrým kořením či oříšky. My máme nejraději chleba s dýňovými semínky

    Doplňkové parametry

    Kategorie: Zdravé potraviny
    Hmotnost: 0.5 kg
    SLOŽENÍ: Bez lepku, Bez SO2, Bez laktózy, Vegan, Bez éček
    Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz