Směs na chléb s chia semínky Nominal 500g

Neohodnoceno
Značka: Nominal
56 Kč
Vyprodáno
Položka byla vyprodána…
  • Složení: deproteinovaný pšeničný škrob, jáhlová mouka, lupinová mouka, bramborové vločky, chia semínka (5%), lněná mouka, zahušťovadlo guma guar, cukr, sůl, chlebové koření
  • Země původu: Česká Republika

  • Detailní informace

    Detailní popis produktu

    Nutriční hodnoty

    Energetická hodnota (Kcal) 344
    Energetická hodnota (Kj) 1454
    Tuky (g) 3 z toho nasycené mastné kyseliny (g) 0
    Sacharidy (g) 67 z toho cukry (g) 3
    Vláknina (g) 9 Bílkoviny (g) 7
    Sůl (g) 1 Hustota g/cm3 0.00

     

    Popis

    Víte, že se u nás upeče přibližně 1 milion kusů chleba denně? Ročně se pak u nás vyrobí přes 300 tisíc tun chleba. Spotřeba ve světě pak stoupá až k 350 milionům tun za rok, což chléb rozhodně řadí mezi hlavní denní suroviny. Pokud máte chuť na domácí chléb, určitě vyzkoušejte směs na chléb s chia semínky od Nominalu. Chia semínka obsahují velké množství vlákniny a navíc ještě omega-3 mastné kyseliny. No není to skvělé?

    Něco o společnosti Nominal

    Ryze česká rodinná společnost Nominal působí na české trhu s potravinami od roku 1993. Majitelé kladou důraz především na kvalitu surovin, z nichž část si dokonce pěstují sami. V Čechách patří k průkopníkům bezlepkových potravin. V posledních letech rozšiřují sortiment a naslouchají přáním svých zákazníků. V naší nabídce můžete od Nominalu najít i další chlebové směsi, jako je například směs na chléb s lněnou vlákninou, dále mouky, cereální kaše či mug cake

    A jak se chléb s chia semínky připravuje?

    1. Směs na chléb, 500 ml vlažné vody, 20 ml oleje a 15 g čerstvého droždí (nebo 5 g sušeného) smícháme a důkladně prohněteme.
    2. Zpracované těsto necháme cca 5 minut odpočinout na teplém místě.
    3. Připravíme si vymazanou formu, v které chceme chleba péct. Z těsta si vytvarujeme váleček nebo bochánek (dle formy) který můžeme obalit v dýňových semínkách či oříšcích. Formu plníme z cca ⅗ (musí zůstat prostor pro kynutí).
    4. Těsto necháme kynout 45-60 minut na teplém místě (35 °C) a chráníme před okoráním. 
    5. Předehřejeme si troubu na 180 °C (spodní a horní ohřev). Chleba v troubě pečeme 50 - 60 minut. Pokud bude chléb rychle tmavnout, můžete ho přikrýt alobalem.
    6. Po upečení chléb ihned vyklopíme. Krájet ho doporučujeme až po vychladnutí.

    Tip Veselé Veverky:

    Ze směsi nemusíte péct jen chleba. Můžete z ní upéct i bulky nebo bagetky. Postup je stejný, jen snížíme množství vody o cca 20 ml. Kynutí zkrátíme na 40 minut. Pečeme při vyšší teplotě (cca 220 °C) 20-25 minut. Chleba lze též upéct v domácí pekárně. Hlavně nezapomeňte si chléb dochutit nějakým dobrým kořením či oříšky. Určitě doporučujeme chléb též posypat chia semínky.   

    Doplňkové parametry

    Kategorie: Potraviny
    Hmotnost: 0.5 kg
    SLOŽENÍ: Bez SO2, Bez laktózy, Bez éček
    Položka byla vyprodána…
    Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz