Směs na chléb rustikální Nominal 500g

Neohodnoceno
Značka: Nominal
56 Kč
Skladem (> 5 ks)
  • Složení: bezlepkový pšeničný škrob, lupinová mouka, jáhlová mouka, maniokový škrob, bramborové vločky, vláknina (lněná, jablečná), zahušťovadlo guarová mouka, cukr, sůl, maltodextrin, jablkový prášek, chlebové koření
  • Země původu: Česká Republika

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota (Kcal) 343
Energetická hodnota (Kj) 1448
Tuky (g) 1 z toho nasycené mastné kyseliny (g) 0
Sacharidy (g) 71 z toho cukry (g) 3
Vláknina (g) 8 Bílkoviny (g) 6
Sůl (g) 2 Hustota g/cm3 0.00

 

Popis

Původ chleba sahá až do období neolitu, tj. 10 000 let př. n. l. Na začátku lidé nejprve sbírali a jedli obilná zrna, která pak různě pražili, následně drtili a připravovali kaše, či placky. Chléb je univerzální potravina, která nesmí chybět v žádné domácnosti. Díky Nominalu si nemusíte chleba kupovat, ale můžete si ho upéct doma. Tento tmavý rustikální chléb se vyznačuje plnou chutí, specifickou vůní a navíc je bez lepku.

 

Něco o společnosti Nominal

Ryze česká rodinná společnost Nominal působí na české trhu s potravinami od roku 1993. Majitelé kladou důraz především na kvalitu surovin, z nichž část si dokonce pěstují sami. V Čechách patří k průkopníkům bezlepkových potravin. V posledních letech rozšiřují sortiment a naslouchají přáním svých zákazníků. V naší nabídce můžete od Nominalu najít i další chlebové směsi, jako je například směs na chléb s chia semínky, dále mouky, cereální kaše či mug cake

 

A jak se rustikální chléb připravuje?

  1. Směs na chléb, 475 ml vlažné vody, 20 ml oleje a 13-15 g čerstvého droždí (nebo 5 g sušeného) smícháme a důkladně prohněteme.
  2. Zpracované těsto necháme cca 5 minut odpočinout na teplém místě.
  3. Připravíme si vymazanou formu, v které chceme chleba péct. Z těsta si vytvarujeme váleček nebo bochánek (dle formy) který můžeme obalit v dýňových semínkách či oříšcích. Formu plníme z cca ⅗ (musí zůstat prostor pro kynutí).
  4. Těsto necháme kynout 45-60 minut na teplém místě (35 °C) a chráníme před okoráním. 
  5. Předehřejeme si troubu na 180 °C (spodní a horní ohřev). Chleba v troubě pečeme 50 - 60 minut. Pokud bude chléb rychle tmavnout, můžete ho přikrýt alobalem.
  6. Po upečení chléb ihned vyklopíme. Krájet ho doporučujeme až po vychladnutí.

 

Tip Veselé Veverky:

Ze směsi nemusíte péct jen chleba. Můžete z ní upéct i bulky nebo bagetky. Postup je stejný, jen snížíme množství vody o cca 20 ml. Kynutí zkrátíme na 40 minut. Pečeme při vyšší teplotě (cca 220 °C) 20-25 minut. Chleba lze též upéct v domácí pekárně. Hlavně nezapomeňte si chléb dochutit nějakým dobrým kořením a oříšky či semínky.  

Doplňkové parametry

Kategorie: Zdravé potraviny
Hmotnost: 0.5 kg
SLOŽENÍ: Bez lepku, Bez SO2, Bez laktózy, Bez éček
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz