Himálajská sůl černá Kala namak 100g

Neohodnoceno
Značka: Cereus
32 Kč
Skladem (2 ks)
  • Složení: černá sůl v ryze panenské podobě
  • Země původu: Pákistán/Punjab, jižně od Himálaje

  • Detailní informace

    Detailní popis produktu

    Nutriční hodnoty

    Energetická hodnota (Kcal) 0
    Energetická hodnota (Kj) 0
    Tuky (g) 0 z toho nasycené mastné kyseliny (g) 0
    Sacharidy (g) 0 z toho cukry (g) 0
    Vláknina (g) 0 Bílkoviny (g) 0
    Sůl (g) 0 Hustota g/cm3 0.00

     

    Popis

    Už jste někdy vyzkoušeli černou sůl? Ne? Tak to máte jedinečnou možnost ji vyzkoušet. Černá sůl Kala namak se těží v sopečných oblastech Indie, Pákistánu, Nepálu a Bangladéše. Její barva je růžovo-šedá až do černa díky obsahu železa a dalších minerálů. Jedná se o prospěšný druh soli, protože nezvyšuje obsah sodíku v krvi, a proto je ideální volbou pro lidi s vyšším tlakem. Ajurvéda též doporučuje černou sůl používat v horkých dnech, protože ochlazuje. Pokud chcete udělat radost své pokožce, můžete si ji přisypat do koupele a zarelaxovat si.

     

    Něco o společnosti Cereus

    Společnost Cereus je rodinná firma založená v roce 2000 a působící na českém trhu. Jsou průkopníky himalájské soli v České republice. Dále svůj sortiment rozšiřovali o různé bio bylinné a kořeněné himalájské soli. Od roku 2015 nabízí svým zákazníkům i bio jednodruhová koření a bylinky. Společnost vyrábí produkty z kvalitních surovin, které jsou šetrné k lidskému organismu a životnímu prostředí. Snaží se také podporovat české lokální pěstitele bylin. V našem sortimentu najdete kromě himalájské černé soli Kala namak i různé druhy koření, například citronovou trávu

     

    Využití himalájské černé soli Kala namak

    Černá sůl je velmi specifická a její chuť je výrazná po vajíčkách. Používá se zejména v indické kuchyni do různých polévek a omáček. Je také součástí směsi koření Garam Masala. Dále ji můžeme přidat do zeleninových salátů, luštěninových či obilných pokrmů. Její vajíčkovou chuť a vůni ocení vegani, kteří ji mohou použít na pomazánku s tofu a kurkumou, která má připomínat známou vajíčkovou pomazánku. Černou sůl je také možné kombinovat s jiným druhem soli

     

    Tip Veselé Veverky:

    Černá sůl vařením ztrácí své charakteristické vajíčkové aroma, proto je vhodné ji používat ve studené kuchyni nebo těsně před koncem vaření.

    Doplňkové parametry

    Kategorie: Zdravé potraviny
    Hmotnost: 0.1 kg
    Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz